Huolehdi myös rinnakkaisista verkkotunnuksista

Pääverkkotunnuksen lisäksi yritykseltä löytyy tyypillisesti useita muita eri verkkotunnuksia tämän palveluihin. Vaikka nämä verkkotunnukset itsessään ovat vähällä käytöllä, niillä on kuitenkin tärkeä tehtävä yrityksen ja tämän asiakkaiden turvallisuuden takaamisessa.

Rinnakkaisverkkotunnuksia on hyvä hankkia sekä yrityksen löydettävyyden parantamiseksi, että estämään näiden verkkotunnusten varausta jonkin toisen tahon puolesta. Usein on hyvä hankkia rinnakkaisverkkotunnuksia maista joissa yritys toimii tällä hetkellä tai mahdollisesti tulevaisuudessa, sekä yrityksen läheisesti omaa nimeä vastaavia muita tunnuksia. On esimerkiksi hyvä varata verkkotunnus sekä ääkkösillä että ilman niitä, eli nappaa matkaan sekä domain.fi että dömäin.fi.

Asiakkaat saattavat käyttää selainpalkkiin kirjoitettuna jotain muuta verkkotunnusta kuin minkä takana yritys oikeasti toimii. Tämän selainhaun johdosta käyttäjät voivat päätyä väärään sijaintiin, mikäli tätä verkkotunnusta ei ole rekisteröity tai se on rekisteröity jonkun toisen tahon puolesta. Rinnakkaisverkkotunnusten kautta tehdyt sähköpostipostihuijaukset näyttävät myös vastaanottajalle todella luotettavilta, ja tästä syystä onkin hyvä pitää huoli, että myös rinnakkaisverkkotunnuksilta löytyvät tarpeelliset SPF-, DKIM- ja DMARC-tietueet.

Et tarvitse useita verkkosivuja, ohjaus pääsivulle riittää

Rinnakkaisverkkotunnuksia on hyvä käyttää ohjauksena suoraan yrityksen tai palvelun pääsivulle sen sijaan, että rakentaa palvelun, joka vastaanottaa useita eri verkkotunnuksia. Palvelun keskittäminen yhden verkko-osoitteen taakse vaikuttaa positiivisesti palvelun SEO (Search Engine Optimization) tuloksiin.Yritykseltä löytyvät verkkotunnukset on hyvä keskittää parhaan mukaan yhdelle palveluntarjoajalle selkeyden ja suoraviivaisuuden vuoksi. Apua ja muutoksia verkkotunnuksiin on helpompi saada, kun verkkotunnuksien hallintahenkilöiden kontaktit ovat selkeästi tiedossa, sen sijaan että avun tarpeessa joudutaan ensin selvittämään minne suuntaan yhteyttä ottaa minkin verkkotunnuksen suhteen.

Rinnakkaisverkkotunnukset ovat oleellinen osa yrityksen verkkopalveluita vaikkei aktiivista käyttöä näille muuten olisikaan. Muista pitää huolta myös näistä näkymättömistä taustajoukoista!

Petri Karvinen

Tekninen johtaja

Päivitetty
Jaa tämä artikkeli X (Twitter) | LinkedIn | Facebook
Lue myös nämä artikkelit:

Rautaista osaamista jo vuodesta 2002

Tärkein arvomme luottamus. Haluamme auttaa ja tuoda vahva asiantuntijuutemme asiakkaidemme käyttöön. Annamme asiakkaallemme aikaa keskittyä olennaiseen, kun me huolehdimme, että verkkotunnukset toimivat, tekniset ratkaisut ovat kunnossa ja nettisivut ovat turvassa. Haluamme tuoda asiakkaallemme digitaalista hyvinvointia.

Sami Niemi

Pilvia Oy:n perustaja