Verkkotunnusten varaaminen ja niiden fiksu hallinnointi

Yritykseltä löytyvät verkkotunnukset luovat suuren osan yrityksen identiteetistä. Verkkotunnuksen varaaminen on usein helppoa, joskaan ei aina huoletonta, ja omia verkkotunnuksia varatessa on hyvä ottaa asioita huomioon niistä parhaan hyödyn saamiseksi.

Verkkotunnuksen välittäjän tarjoama palvelu sekä välittäjän tapa mahdollistaa verkkotunnuksen hyödyntäminen vaihtelevat tapauskohtaisesti. Usein hallinnointiin on tarjolla jonkinlainen hallintapaneeli, josta asiakas voi tehdä muutokset itse, joskus välittäjä voi taas hoitaa muutokset ja toimenpiteet asiakkaan puolesta esim. sähköpostiviestinnän kautta. Asiakaspalveluissa on myös eroja ja usein apua ongelmiin saa vain englanniksi. Verkkotunnusta varatessa on hyvä ottaa huomioon välittäjän ominaisuudet ja valita oman yrityksen tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

Verkkotunnus = yrityksesi identiteetti

Usein tärkein yritykseltä löytyvä verkkotunnus on yrityksen nimi itsessään. Kyseinen verkkotunnus on hyvä varata, vaikka ajatus olisi toimia pääsääntöisesti jonkin toisen verkkotunnuksen takaa. Varaamatta jätetyt, mutta viralliselta kuulostavat verkkotunnukset voivat muuten joutua väärinkäytön kohteeksi tulevaisuudessa jonkin kolmannen osapuolen toimesta. Ota myös huomioon, että erilaiset päätteet, kuten .fi ja .com ovat omia erillisiä verkkotunnuksiaan (lue lisää artikkelista Verkkotunnusten päätteitä on yli tuhat)

Useita verkkotunnuksia varatessa on hyvä valita yksi näistä yrityksen tai palvelun pääverkkotunnukseksi ja huolehtia, että muut verkkotunnukset toimivat ainoastaan uudelleenohjauksena tuohon verkkotunnukseen. Tällöin palvelun käyttö suoraviivaistuu asiakkaille ja suunnittelu helpottuu yritykselle itselleen, monien verkkotunnusten takaa toimiva palvelu on ongelmallinen esimerkiksi sertifikaattien hankinnan ja hallinnan puolesta.

Verkkotunnuksen varaaminen on yritykselle usein nopea ja helppo toimenpide, mutta sen kanssa kannattaa kuitenkin olla huolellinen tulevaisuuden päänvaivan vähentämiseksi!

Älä päästä verkkotunnustasi vanhentumaan!

Verkkotunnus varataan yleensä tietyksi ajaksi kerrallaan, jonka umpeutumisen jälkeen siitä tulee ns. vapaata riistaa. Verkkotunnuksen ylläpitoa ei myöskään kannata jättää yhden ihmisen taakse, sillä tällöin muistutusviestit menevät vain hänelle tai pahimmassa tapauksessa kyseinen henkilö ei ole enää yrityksessä töissä. Lue lisää verkkotunnuksen vanhentumisesta!

Petri Karvinen

Tekninen johtaja

Päivitetty
Jaa tämä artikkeli X (Twitter) | LinkedIn | Facebook
Lue myös nämä artikkelit:

Rautaista osaamista jo vuodesta 2002

Tärkein arvomme luottamus. Haluamme auttaa ja tuoda vahva asiantuntijuutemme asiakkaidemme käyttöön. Annamme asiakkaallemme aikaa keskittyä olennaiseen, kun me huolehdimme, että verkkotunnukset toimivat, tekniset ratkaisut ovat kunnossa ja nettisivut ovat turvassa. Haluamme tuoda asiakkaallemme digitaalista hyvinvointia.

Sami Niemi

Pilvia Oy:n perustaja